Водовод наградио раднике на Свјетски дан заштите животне средине

Уручивањем похвала радницима Харбузи Неџату, запосленом у Радној јединици за одржавање канализационе мреже и Грле Фредију, запосленом у Постројењу за прераду отпадних вода у Мељинама, предузеће Водовод и канализација ДОО обиљежио је Свјетски дан заштите животне средине (5. јун).

Како је саопштено из овог градског Предузећа, они су похваљени и награђени за савјестан и одговоран рад и допринос заштити животне средине. Том приликом је скренута пажња и на едукативну кампању Водовода, која промовише друштвено одговорно понашање у погледу заштите животне средине, са акцентом на одговорно понашање према комуналној инфраструктури. Циљ кампање, чији је промотер Рамбо Амадеус, је подизање комуналне културе на виши ниво, као и глобалне свијести о значају заштите животне средине.

Свјетски дан заштите животне средине у свијету се обиљежава од 5. јуна од 1972. године. Овај датум одредила је Генерална скупштина УН, јер је тог дана одржана Конференција о заштити животне средине у Стокхолму.

На тај датум широм свијета организују се разне еколошке активности и кампање које промовишу одговоран однос према окружењу. Заштита животне средине подразумјева скуп различитих поступака и мјера које спречавају угрожавање животне средине у циљу очувања биолошке равнотеже.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here