ВЛАСНИЦИМА МОТОРНИХ ВОЗИЛА НЕЋЕ БИТИ ПОТРЕБАН „ЗЕЛЕНИ КАРТОН“

Од националног  Бироа осигурaвача Црне Горе  обавјештени су да је Одлуком Европске комисије  Црна Гора примљена у подсистем државних  ознака у систему зеленог картона, казао је за РТ ХН Љубиша Ровчанин из Центра безбједности Херцег Нови:

–  Од другог августа, када ступа на снагу ова одлука, возачи из Црне Горе који путују у иностранство, неће имати обавезу уплате осигурања преко такозваног „зеленог картона“, осим за државе које још увијек нису у том подсистему система „зелене карте“, казао је Ровчанин.

Он подсјећа  на неке од држава које нису у том подсистему – система гдје је обавезан „зелени картон“:

-То су  Сјеверна Македонија, Украјина, Бјелорусија, Русија, Албанија, Молдавија, Азербејџан, Ирак и још неке. Такође, возачи који путују у Црну Гору из тих земаља, имају обавезу и даље куповине осигурања преко „зелене карте“, што ће контролисати наше колеге на граничним прелазима, а даље наша саобраћајна полиција  дуж путева у зони наше одговорности, објаснио је Ровчанин.

Власницима моторних возила из Црне Горе неће бити потребно осигурање када иду у земље региона.

Појачана фреквенција у саобраћају обавезује саобрћајне полицијаце да регулишу критичне дионице и спремни су за тај вид ангажовања.  Додатно су појачали снаге, посебно, дуж магистрланог пута , аутобуских станица, насеља, Дубраве, Кружног тока у Мељинама, Каменарима и другим критичним локацијама.

Ровачанин, апелује на возаче да због појачане фреквенције у саобраћају   поштују саобраћајне прописе и да буду стрпљиви и толерантни на друге учеснике у саобраћају.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here