Влаовић: Санацијом тврђаве Шпањола настављамо са реализацијом пројеката улагања у културну баштину

Санацијом тврђаве Шпањола, Министарство културе и медија ће наставити са реализацијом пројеката улагања у културну баштину у циљу стварања услова за одрживу валоризацију културних добара и развој креативних индустрија, поручено је на састанку са предсједником општине Херцег Нови, Стеваном Катићем.

Маша Влаовић и Стеван Катић

Министарка културе и медија Маша Влаовић казала је да ће у наредном периоду један од приоритета сарадње бити и обезбјеђивање средстава за успјешну реализацију предвиђених активности и нагласила да МКМ настоји да користи расположиве међународне фондове за реализацију оваквих пројеката.

„Радује нас што је МКМ у протеклом периоду било носилац посла, те финансирало и суфинансирало пројекте у области заштите и очувања културних добара који се налазе на територији Општине Херцег Нови, а исти тренд ће се у наредном периоду сигурно наставити“, истакла је Влаовић.

Напоменула је да Министарство културе и медија препознаје у Херцег Новом партнера, како због традиционалних манифестација и фестивала, тако и због културних вриједности које дијеле и промовишу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here