Влада прихватила увећање цијена услуга Института Игало за осигуранике ФЗО

Влада је на данашњој сједници донијела Одлуку о образовању Комисије за рјешавање статуса Института за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић”  Игало. Комисијом ће руководити др Срђан Павићевић, потпредсједник Владе за рад, образовање, здравство и социјалну политику.

-Имајући у виду велики јавни значај овог питања, Комисија је састављена од експерата одговарајуће струке, а њен задатак је да прати и анализира стање Института, да даје предлоге и сугестије Влади за предузимање конкретних активности у циљу рјешавања статуса ове значајне установе. Осим тога, прописано је да за разматрање појединих питања Комисија може да образује оперативне тимове, како би се у што краћем периоду ријешила питања која оптерећују рад Института, наведено је у саопштењу Владе.

Усвојена је и Информација о увећању цијена услуга осигураника Фонда за здравствено осигурање Црне Горе који користе услуге Института Игало за 2024. годину.

У Информацији се наводи да је Министарство здравља у сарадњи са Фондом за здравствено осигурање утврдило да се цијена услуга осигураника Фонда који користе услуге Института за 2024. годину увећава за 10 % у односу на цијене у 2023. години. На тај начин укупан трошак за 2024. годину износиће 4.274.525 еура, што представља повећање од 643.698 еура. Наведени трошак ће се плаћати из већ опредијељених новчаних средстава из буџета Фонда за здравствено осигурање за 2024. годину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here