ВЛАДА ПОДРЖАВА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ БОКЕЉСКИХ ОПШТИНА И БУДВЕ

Припрема пројеката које бокељске и будванска општина планирају да кандидују за наредни капитални буџет Владе, била је једна од тема састанка министра економског развоја Јакова Милатовића и министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића и предсједника општина који је одржан у Котору. Један од пројеката који ће бити подржан је заобилазница око градова у Боки. За овај приојекат, како је најављено, почеће израда пројектне документације.

Нови капитални буџет биће спреман у новембру до када у Влади очекују да општине Котор, Тиват, Будва и Херцег Нови кандидују што више пројеката, казао је Спајић:

-Министар Милатовић и ја, као представници Владе смо јако задовољни нивоом координације коју смо остварили са четири општине. Желимо да поставимо пилот пројекат јединствене листе  за капиталне инвестиције за следећу годину. Очекујемо рекордан капитални буџет за следећу годину и желимо да баш ове четири општине кандидују што више пројеката. Поменуо сам премијеру да ћемо имати проблема због броја пројеката који ће бити кандидовани за следећу годину, а не са новцем. Желимо да се сви што боље припремимо за предстојећи буџет који долази на ред већ у новембру. Коначно ћемо имати капитални буџет који ће моћи да одговори потребама свих грађана не само ове четири општине него цијеле Црне Горе, казао је Спајић.

У име предсједника општина, на сарадњи представницима Владе захвалио се Владимир Јокић, предсједник Општине Котор и истакао да постоји велико разумјевање на релацији Влада – локалне самоуправе са приморја.

-Континуирано се ради и оно што посебно охрабрује јесте разумјевање Владе да можемо да кренемо са реализацијом и припремом важних инфраструктурних пројеката који ће овај регион значајно унаприједити, промијенити и створити предуслове да се из овог региона генерише још више новца. Резултат овог састанка биће реализација тих пртојеката и заједничко старање да се реализују што брже. Захваљујем се на спремности Владе за озбиљне капиталне пројекте коју су на овом простору стајали у фиокама деценијама, казао је Јокић.

Оцјењено је да су добри резултати током туристичке сезоне остварени паметном политиком Владе у вези граница и подршке туристичкој привреди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here