ВЛАДА ФОРМИРАЛА КООРДИНАЦИОНО ТИЈЕЛО ЗА ПРАЋЕЊЕ ПРОГРАМА „ЕВРОПА САД”

Влада Црне Горе је на данашњој сједници донијела одлуку о формирању Координационог тијела за праћење програма „Европа сад”. Предсједник Координационог тијела биће министар економског развоја Јаков Милатовић, док ће замјеник предсједника бити савјетник премијера Дејан Абазовић.

Поред предсједника и замјеника предсједника, чланови Координационог тијела ће бити: Јанко Одовић – државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања, Бранко Крвавац – државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања, Милена Липовина-Божовић – државна секретарка у Министарству економског развоја, Борис Марић – државни секретар у Министарству правде, људских и мањинских права, Биљана Перановић – в.д. генералне директорице Директората за порески и царински систем у Министарству финансија и социјалног старања, Милена Петричевић – в.д. директорице Управе прихода и царина, Илир Харасани – в.д. директора Управе за инспекцијске послове, Ана Вујошевић – в.д. помоћнице директора Управе за инспекцијске послова и руководитељка Сектора за међународну сарадњу, Светлана Вукићевић – начелница Одсјека за електронске пријаве у Управи прихода и царина, Ратко Милић – самостални савјетник И у Управи прихода и царина, Предраг Нешковић – представник Управе за инспекцијске послове, Илија Мугоша – савјетник у Кабинету предсједника Владе Црне Горе, Јевросима Пејовић – в.д. генералне директорице Директората за рад и запошљавање у Министарству економског развоја, Ирена Јоксимовић – начелница у Дирекцији за радне односе у Министарству економског развоја, Филип Лазовић – савјетник за правна питања и социјални дијалог у Унији послодаваца Црне Горе, Миљан Шестовић – директор Сектора за истраживање и анализе у Привредној Комори Црне Горе, Душко Зарубица – генерални секретар у Савезу синдиката Црне Горе, Наида Кашић – сарадница у Кабинету Министарства финансија и социјалног старања, као и представници Уније слободних синдиката Црне Горе и невладиних организација.

Задаци Координационог тијела ће бити: праћење и координација активности у оквиру имплементације програма „Европа сад”, као и праћење, у сарадњи са надлежним органима и институцијама, отклањања пријављених неправилности приликом имплементације програма. Задатак Координационог тијела ће бити и достављање полугодишњег извјештаја о реализованим активностима Влади Црне Горе. Координационо тијело ће се састајати по потреби, а најмање једном мјесечно.

Закључено је да Координационо тијело може да тражи податке, објашњења и извјештаје од надлежних органа и институција у вези са питањима која се односе на програм „Европа сад”, те да, по потреби, ангажује и представнике других органа, институција и организација, као и стручна лица која учествују у раду тог тијела, без права одлучивања. Такође је предвиђено, као могућност, формирање мањих оперативних тимова који ће пратити реализацију активности. 

Координационо тијело ће органзовати први састанак сјутра, у 8:00 часова, док ће прва прес конференција бити органзована у 9:30 часова, у Прес центру Владе Црне Горе. На пресу ће се новинарима обратити министар економског развоја Јаков Милатовић, у својству предсједника Координационог тијела, савјетник премијера Дејан Абазовић, у својству замјеника предсједника и државни секретар у Министарству финансија и социјалног старања Бранко Крвавац, у својству члана Координационог тијела. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here