ВЛАДА ДО 2024. ГОДИНЕ УЛАЖЕ У ХЕРЦЕГ НОВИ 80 МИЛИОНА ЕУРА

Предлогом закона о буџету за наредну годину Влада Црне Горе опредијелила је 12,6 милиона еура за започете и планиране пројекте у Херцег Новом, док ће до 2024. године бити обезбјеђено око 80 милиона.

Према ријечима в.д. директора Управе јавних радова Бора Лучића, са овим буџетом Влада у Херцег Новом отвара један вишегодишњи инвестициони период.

– Чињеница је да се 16 пројеката у Херцег Новом финансира преко Управе јавних радова, то је 12 милиона коју су опредјељени само за сљедећу годину.  Са њима отварамо инвестиције у вриједности од око 80 милиона, јер ријеч је углавном о вишегодишњим пројектима, мало ће их бити завршено током идуће године, већ ће се пренијети и на 2023. – наводи он.

Лучић појашњава да ће инвестициони период трајати наредне двије године, евентуално би током 2024. били приведени крају започети пројекти, а први пут капиталним буџетом обухваћен је и херцегновски дио Луштице.

– Овим пројектима, заједно са Дирекцијом за саобраћај, кроз неке њихове пројекте, донијећемо велике новине у наш град. Имаћемо буџет, којим ћемо ријешити доста проблематичних ситуација, а првенствено мислим на саобраћај – истиче Лучић.

Међу капиталним пројектима које ће финансирати Влада Црне Горе налазе се, између осталих, дугоочекивана обилазница око Херцег Новог, школа у Игалу, аутобуска станица, гондола од Њивичког пута до цркве светог Илије на Жвињама и други.

4 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here