Визуелна представа музике на изложби у галерији Сју рајдер

Изложба радова херцегновских умјетника Витке Вујновић, Вање Берберовић и Бориса Шуберића отворена је у галери Сју рајдер на Белависи, у оквиру „Guitar Visual Art“, пропратног програма фестивала гитаре.

ПР фестивала Љубица Лазић захвалила је власници галерије Љиљани Мариновић, која је 16 година дио пројекта који излази из оквира гитаре и доноси нам визуелну умјетност.

ПР фестивала Љубица Лазић

– Троје ових изванредних Новљана, великих умјетника свако у свом медију и тематици, су амбасадори Црне Горе, Боке и Херцег Новог, казала је Лазић и додала да се о изложби коју су имали у Београду још увијек прича.

За ову изложбу Вања Берберовић припремила је нову серију, и захвалила Витки, Љиљи и Борису, а посебно дјевојкама из КСЦ Диана и Антонији Новоселац.

Вања Берберовић

– Дјевојке су помогле да прикажемо музику. Њихова тијела су послужила као струне и надам се да када погледате ту фотографију можете да осјетите и звук, казала је Вања Берберовић.

Борис Шуберић на занимљив начин прича оно што јесте историја нематеријално културно наслеђе, причу Боке и ХН. На свакој слици, какао је истакла Лазић, може се ишчитати може једна посебна сторија која је аутентична за ово поднебље.

Борис Шуберић

-Захваљујем се организаторима фестивала што ми је омогућили да у Легату Петра Лубарде имам изложбу. Била ми је велика част да будем дио фестивала и дио ове велике изложбе, казао је Борис Шуберић.

Лазић је за Виткине радове казала да никада није видјела умјетничка дјела која на тако малом формату уткано пуно порука. Вујиновић истиче да су њене минијатуре њена игра и одмор од онога што свакодневно ради.

Витка Вујновић

-Оне су понекад сан, понекад посвета мојим пријатељима, особама којих више нема, а које ја носим у срцу. Надам се да вас такве какве јесу радују, као што вас радује цијела ова изложба и сваки сусрет у галерији Сју рајдер.

Лазић је најавила да од изложбе Вање, Бориса и Витке у Београду почињу нову традицију да се у оквиру фестивала у Београду представљају новски умјетници. Изложба је отворена до 20. августа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here