Виза за Доху и Париз главни циљ на Европском првенству у ватерполу

Након завршна два тренинга у Котору и на Шкверу у Новој години, ватерполо репрезентација Црне Горе отпутовала је за Дубровник. Сви су играчи здрави, добро расположени и већ сада спремни за оно што их од сутра и 1. кола против Француске чека у дубровачком, па касније загребачком базену, на 36. Европском првенству, које је на програму од 4. до 16. јануара

Селектор Владимир Гојковић истиче да је задовољан радом на припремама, као и приступом тренинзима.

– Идемо у комплетном саставу, спремни да дамо максимум. Изабрали смо 15  играча за које сматрам да су тренутно најбољи и вјерујем да смо спремни да на најбољи начин представимо Црну Гору – казао је он.

Пред почетак првенства оптимиста је и повратник, искусни Драшко Бргуљан.

– Лијепо је поново бити дио овог колектива и амбијента, који је увијек био инспиративан и који је увијек мотивисао. Веома сам срећан што сам опет у репрезентацији. Оптимиста сам и драго ми је што могу помоћи овим млађим момцима да постигнемо што бољи резултат, а циљ је пласман на Свјетско првенство у фебруару у Дохи, а ако се укаже прилика и главни циљ за ову годину, одлазак на Олимпијске игре у Париз, јер то би доста значило за ову генерацију  – поручио је он.

Центар Владан Спаић очекује искорак у односу на Свјетско првенство у Јапану прошлог љета.

– На мундијалу било је добрих ствари, сматрам да је сада моменат за више и мислим да ова селекција то може, јер има квалит – навео је он.

И капитен Петар Тешановић је оптимиста, али прва утакмица са репрезентацијом Фрнцуске тражи опрезност.

– Први сусрети на једном  такмичењу су најтежи. Мислим да смо фаворити, али очекујем да побједом отворимо такмичење на којем очекујемо добар резултат. Сигурно да је наша група захтјевна, али уопште не сумњам да ћемо сви скупа пружити максимум да све одрадитмо на најбољи могући начин – тврди Тешановић најбољи ватерполиста Црне Горе у прошлој години и закључује:

– Први циљ је осмина финала. За сада смо сконцентрисани само на осмину финала и надам се да ћемо после тог меча причати о осталим утакмицама – казао је Тешановић.

Репрезентација Црне Горе ће своје утакмице играти у оквиру групе А у Дубровнику, а ривали су Француска (4. јануара), Шпанија (6. јануара) и домаћин, Хрватска (8 јануара). Директан пласман у четвртфинале избориће двије најбоље селекције из групе, док ће друге двије играти доигравање са репрезентацијама из групе у којој су: Србија, Њемачка, Израел и Малта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here