Видаковић свјетски шампион у WBU верзији


Професионални боксер из Херцег Новог Звјездан Видаковић након вишегодишње паузе у суботу вече у Келну вратиo се у ринг са циљем да испише нове шампионске странице и у томе је успио. Вишеструки првак Југославије, затим Србије и Црне Горе у
јуниорској и сениорској конкуренцији с преко 200 мечева, од тога и 12 у професионалним водама, у полутешкој категорији у борио против домаћег боксера Тонија Теса за WBU титулу у Bridgerweight категорији освојио је титулу свјетског првака. Меч је био планиран у 12 рунди, а Звјездан Видаковић је посао окончао у четвртој рунди нокаутом.

-Иако ме дуго није било у магичном четвороуглу, ринг је сваки дан, без изузетка, био и остао мој посао и моја љубав. Непрекидно сам тренирао и чекао нови тренутак, и своју шансу. Желим овог пута да се захвалим свим људима у мом стручном тиму. Меч је за мене протекао у најбољем могућем реду. За противника сам имао јаког и снажног противника који је има подршку публикe. И ја сам имао своје навијаче у људима са ових наших простора који раде у Њемачкој. Борба је била на једном великом нивоу. Противник није успио да издржи више од четири рунде и ударце које сам му задаво од самог почетка.

За овај мој успјешан повратак припремао сам се у Херцег Новом и Мостару, казао је Видаковић.

-Два мјесеца био сам у том тренажном процесу и у Мостару, а помагали су и моји пријатељи из Њемачке као спаринг партнери да би остварио овај велики циљ. Ово је верзија гдје је најпознатија и најпризнатија титулар у свијету. Веома сам задовољан овом манифестацијом у Келну. Побједом продужујем моју богату каријеру. Меч у Келну значи ново поглавље не само у мојој каријери, већ и у животу. Моја жеља је да ову титулу браним у родном Херцег Новом, рекао је за наш портал после побиједе у Келну снажни Звјездан Видаковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here