ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ У ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ ЗА ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ ЦРНЕ ГОРЕ

Интересовање британских туроператора за Црну Гору као туристичку дестинацију расте, показала је туристичка берза “New Deal Europe 2022” на којој је учествовала Национална туристичка организација Црне Горе, а која је одржана 4. априла у Лондону.

Ријеч је о ексклузивној туристичкој берзи посвећеној подстицању туристичког бизниса у региону Балкана и Југоисточне Европе, која има за циљ представљање понуде овог региона кључним туроператорима из Велике Британије и цијелог свијета. Догађај је окупио националне туристичке организације, хотелијере, туристичке агенције, авио компаније и друге туристичке дјелатнике из 12 балканских земаља и преко 200 одабраних туроператора и агената из области  туризма, саопштено је из НТО Црне Горе.  

Национална туристичка организација Црне Горе представила је понуду дестинације и одржала бројне састанке са представницима туроператора међу којима су  Saga Holidays, Regent Holidajs, Asla Travel Group, Еvets World, Charitable Travel, Row Тravel, Оliver’s Тravel, и други. Британски туроператори су исказали велику заинтересованост за туристичку понуду Црне Горе, имајући у виду добру авио повезаност и разноврсност понуде, те се у наредном периоду може очекивати раст туристичког промета са овог тржишта.

Такође, одржани су састанци са представницима медија као што су медијска групација Јacobs Media Group и највећи пословни туристички магазин у Великој Британији Тravel Weekly, са којима је разговарано о могућностима за сарадњу на плану промоције дестинације на овом стратешки важном емитивном тржишту за Црну Гору.

– Са тржишта Велике Британије, према информацијама хотелијера, биљежи се добар букинг за период од маја мјесеца. У многим хотелима је ово тржиште међу водећима када је у питању интересовање за ову љетњу туристичку сезону. Авио доступност је унапријеђена, тиме што од априла и нискобуџетна компанија  Wizz Аir почиње са директном линијом на релацији Лондон-Подгорица, поред Еаsy Јет-а који и ове сезоне наставља да повезује Лондон и Манчестер са Тивтом. Уз редовну цјелогодишњу линију Ryanair-а ка Подгорици,  захваљујући летовима ове три компаније, од априла до краја октобра мјесеца,имаћемо директне летове са Великом Британијом свакодневно, на основу чега можемо очекивати и растућу посјету са овог тржишта у предстојећој сезони. Након строгих ограничења путовања која су била на снази током претходне двије године, Велика Британија је међу првим земљама које су укинуле све рестрикције на путовања својих грађана у иностранство, али и рестрикције које су се односиле на улазак у њихову земљу, истиче Александра Максимовић из Националне туристичке организације Црне Горе.

-Туристички сектор Уједињеног Kраљевства се вратио“ изјавио је Tim Аlderslade, извршни директор Аirlines UK, након објаве Владе UK 18. марта ове године, да се укидају све Kовид мјере за путовања. Сада се можемо радовати повратку предпандемијској нормалности кроз путовања, додао је он.

 Туристичку берзу   посјетили су и представници Амбасаде Црне Горе у Лондону.    

Поред НТО Црне Горе у овом догађају су учествовали и представници туристичке привреде Црне Горе: Montenegro Tourist Service у Лондону, док  у виртуелном дијелу учествовале бројне агенције, као и хотели Casa del Маre, Princess, Тhe Chеdi Lustica Bay и Wаterfall Rafting Center.

https://www.montenegro.travel/vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here