Велемајстор Душан Рајковић и Михајло Пушара најбољи у Ђеновићу

Након десет дана такмичења јуче су у Ђеновићу, завршена су оба турнира „Трећа субота-Ђеновићи“. У нашој средини ова такмичења традиционално организује фиде мајстор Горан Томић из Зеленике.

На ИМ турниру за стицање рејтинга за интернационалне мајсторе прво мјесто освојио је велемајстор Душан Рајковић са 6,5 поена. Он је доминирао читав турнир, тако да је последње двије партије ремизирао. Други је велемајстор Емир Диздаревић, са 6 поена док је трећи ИМ Артем Смирнов (такође 6 поена). ИМ Артем Смирнов је први пут учествовао на овом турнири. Руска шахисткиња женски ФМ Александра Зхеребтсова је освојила женску ИМ норму (уствари премашила је норму за пола поена, јер је норма 4,5 поена). Коначни пласман за ИМ турниру: ВМ Душан Рајковић 6,5, Емир Диздаревић, Артмен Смирнов по 6, Александат Томић 5,5, Александра Зхеребтсова 5, Јеван Карамсет 4,5 , Јухан Сонг 4, Небојша Николић и Вигнес Аднанд по 3 и Димитриос Папелис 1,5 поен.
На ФМ турниру побједио је Новљанин Михаило Пушара са 7 поена. Други је његов суграђанин Димитрије Вујовић (такође 7 поена), док је трећи четрнаестогодишњи руски шахиста Иван Колмаков са 6,5 поена. Овај млади такмичар који је и члан ШК “Херцег Нови” најавио је учешће на турниру у Ђеновићу, а вјероватно ће бити учесник и у мају, ако му обавезе то дозволе.

Коначна табела :ФМ турнира Михаило Пушара и Димитрије Вујовић по 7,Иван Колмаков 6, 5,Милош Бубања 6, Евгени Анајев 2,5 и Милан Вујовић 1 поен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here