Вектра Бока, Болница Мељине и Институт Игало у плану рада Комисије за праћење и контролу приватизације

Скупштинска Комисија за праћење и контролу поступака приватизације у овој години ће на сједницама, између осталих, разматрати проблеме у Вектри Бока, болници Мељине и Институту Игало на иницијативу члана Јована Суботића.

Наиме, он је предложио је да се у план рада Комисије у што скоријем року уврсте приватизације ХТП Бока и Болнице Мељине.

Јован Суботић, члан Комисије за праћење и контролу поступака приватизације

– На првој сједници смо истакли колико ће нам бити компликовано и тешко да се бавимо овим темама, али ове двије теме су врло актуелне, како због тужби које је држава покренула због људи који су приватизовали ова предузећа, тако и због покренутих процеса за раскидање уговора. Прича је комплекснија него што мислимо, многи радници и велики број фамилија је угрожен овим приватизацијама, једном је угрожена привреда, другом здравље Херцег Новог – истакао је Суботић.

Он је иницирао да Комисија као приоритет у план уврсти и могућу приватизацију Института.

– Уколико се створи ситуација да на дневни ред додамо одређене приватизације, да буду као приоритет, и уколико Савјет за приватизацију кроз свој план и рад и даље буде при ставу да је потребно приватизовати и Институт Игало, то бих кандидовао као трећу тему за наш годишњи план – казао је он.

Суботић је на сједници Комисије подсјетио да је Херцег Нови некад имао значајну привреду и био један од туристичких центара, а данас је уништен лошим приватизацијама.

На сједници Комисије је једногласно усвојен план рада за ову годину.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here