Промоција књиге „Драговољићи“ Буда Симоновића у Херцег Новом  

Новa књига “Драговољићи“ новинара и публицисте Буда Симоновића, коју чини колаж од 15 прича новинарских записа, биће представљена у четвртак 11. априла у 18 сати у просторијама  Павиљона Градске музике

Симоновићеви записи кореспондирају кроз времена. Осликана је историјска судбина ових простора. Аутор обликује тешке сцене и укршта са трагичним из свијета. Ово су  портрети  времена и збивања, а људи и догађаји су аутентични.

У „Драговољићима“ су сјећања, записи, извјештаји, интервјуи, успомене, ријечи из прикрајка, анегдоте, савјети, завјети, наређења и поређења људи са нељудима.

Прича „Човјек који се није плашио ризика“  посвећена је Новљанину др Ђуру Мусићу (1929-2024) љекару, хуманисти и почасном грађанину Невесиња.  Осликан је и описан живот не само др Ђура Мусића као појединца већ укупни догађаји народа Невесиња и Источне Херцеговине, Црне Горе и Србије.

На промоцији у Херцег Новом о књизи  ће говорити: потпресједник ОБНОР-а 1941-1945 Херцег Нови Милан Вајагић, рецензент књиге магистар Александар Ћуковић и аутор.

Организатори промоције  су ОБНОР-а 1941-1945 и Општина Херцег Нови.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here