Већи број аутобуских линија ка Херцег Новом

На аутобуској станици Херцег Нови последњих 15 дана забиљежен је повећан промет путника. Међутим, у поређењу са истим периодом 2019. године, остварено је само 60% промета, казала је пословна секретарка Маја Пајевић.

-Потражња је највише усмјерена ка градовима у Црној Гори, али и региону, Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској, те апелујемо на путнике да обезбиједе карту на вријеме. Повећан је и број странаца и они су углавном заинтересовани за обилазак приморских градова Тивта, Котора и Будве, као и Цетиња и Подгорице. Углавном је ријеч о Украјинцима, Њемцима, Французима, а током првомајских празника забиљежили смо већи прилив туриста из Србије и Босне и Херцеговине. Они углавном траже популарне дестинације из нашег окружења, Дубровник и Требиње. Сада се успоставио и редован режим међуградског и међународног саобраћаја, па имамо линије и за Дубровник и Требиње, казала је Пајевић.

Поред уобичајног реда вожње, информише Пајевић, отворене су и двије нове путне линије.

-Уз Јадран експрес до Дубровника саобраћа и фирма Божур, а уведена је и линија за Скопље. Успостављен је саобраћај ка свим путним правцима, те се надамо да ће одзив бити добар, наводи Пајевић.

Када је ријеч о аутобуским картама које су сада нешто скупље, резервације је потребно обавити на вријеме.

-Цијена за Дубровник је од 16,50 до 19,50 еура, за Требиње од 6,50 до 8,50 еура. Дошло је до промјене у цијенама сходно тренутној ситуацији. Неопходно је да сви који имају повратну карту благовремено дођу на станицу и обаве резервацију, најмање 48 сати пред полазак, истиче Пајевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here