Аверка појачао црногорску ватерполо репрезентацију

Фото ВПСЦГ: Константин Аверка

Црногорски ватерполо тим биће јачи за Бјелоруса Константина Аверку, који је након три године добио дозволу да игра за наш национални тим, саопштено је из Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе.
Он ће бити у конкуренцији за наш тим који ће 21. јуна против Мађарске отворити Свјетско првенство.

-Процедура је комплетно испоштована и овај сјајни ватерполиста прикључиће се екипи селектора Владимира Гојковића на првом, наредном окупљању, саопштили су из Савеза.

Бјелорус, који је до прошле сезоне наступао за Јадран (стигао 2018. године), тренутно носи капицу шпанског Сабадеља (у друштву са репрезентативцем Душаном Банићевићем), и освојио је ове године Еуро куп.
Рођен је 1997. године, у Јадран је стигао из Штурма, и играч је лијеве стране.

-Ради се о изузетном играчу, за кога су се интересовале бројне велике репрезентације. Већ три године покушавамо, и од овог љета он ће званично бити у конкуренцији за наш тим. Итекако ће појачати конкуренцију пред ова два велика такмичења која нас очекују, поручио је селектор Владимир Гојковић.

Аверка је изразио велико задовољство што ће бити дио једне од најбољих репрезентација свијета.

-Од 2019. имам жељу да играм за црногорску репрезентацију, и то се сада испунило. Оно што могу обећати је да ћу дати максимум у капици са црногорским грбом, поручио је Аверка.

Наше ватерполисте током љета очекују велики изазови. Послије Свјетског првенства у Будимпешти, кратке паузе, наступаће крајем августа на ЕП у Сплиту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here