„Вече са Гуглом“ у Кући нобеловца Ива Андрића

У организацији Јавне установе културе „Херцег-Фест“  одржано је „Вече са Гуглом“ у Кући нобеловца Ива Андрића. О романима „Велелепота секунде“ и „Умро сам у петак“ писца Ненада Гугла говорио је  уредник „Бит издаваштва“ Хаџи Душан Милошевић и аутор.

Представљајући романе Хаџи Душан Милошевић је казао да Бит издаваштво постоји 20 година. Говорио је пред публиком у дворишту Куће Ива Андрића о писцу и његовим романима. Истакао је да је рађање болан процес за вјечност.

Хаџи Душан Милошевић

– Бит у самој суштини је Бог у човјеку, и човјек у Богу. Треба да афирмишемо и осмишљавамо идеју да је човјек, уистину, битан свима, тако да читалац долази до потребе да буде биће љубави, поручио је између осталог Милошевић.

Публици се захвалио аутор романа „Умро сам у петак“  и  „Велелепота секунде“ Ненад Гугл.

Захвалио се на подршци организатору вечери ЈУК Херцег фесту и уреднику Бит издаваштва који је на надахнут начин представио публици његово стваралаштво.

Подсјећамо, да је професор и писац Ненад Гугл претходни дан одржао тематску радионицу „Зашто читати и како читати“  у великој сали Општине Херцег Нови у организацији Секретаријата за културу и образовање.  Обично људи мисле да треба читати због културе, због књиге, али заправо треба да читамо због себе и развијања потенцијала које имамо у себи, казао је Гугл.  Наглашава да је веома битно и шта читати, и сматра да дио одговорности што млади избјегавају књиге сноси школа, те да би лектира требала бити савременија.

Младима треба предочити бројне бенефите читања у разним сферама, истакао је Гугл, и указати да им књига може промијенити живот…Захваљујући књигама многи људи променили своје животе и постали врхунски хирурзи, бизнисмени, адвокати, спортисти или музичари захваљујући књигама, које су им промениле живот. То је, дакле, један замајац који може сада да покрене читање, али није читање као читање битно, оно је само алат да би се људи покренули, истакао је Гугл.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here