ВАТЕРПОЛО (U 17): РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ СА ИТАЛИЈОМ ЗА ДИРЕКТАН ПЛАСМАН У ЧЕТВРТФИНАЛЕ

57
foto: wpolo.me

У дерби сусрету А групе на Европском првенству  за играче рођене до 17 година у Малти ватерполо репрезентација Црне Горе од 11 сати састаје се са Италијом.  

Ватерполисти Црне Горе јуче су побједили  репрезентацију Холандије коју води Новљанин Бранко Митровић са 8:7 (5:3, 0:1, 2:1, 1:2), и врло близу су освајања првог мјеста у групи и директног пласмана у четвртфинале.

 Црна Гора је добила прву четвртину 5:3, али се Холанђани нису предавали.  Успјевали су да одрже утакмицу у егалу, све до завршнице треће и почетка четврте дионице, када је Црна Гора побјегла на 8:5, а затим релативно мирно привела утакмицу крају. Голове за Црну Гору против Холандије, постигли су: Марко Бошковић и Владан Вукићевић по два, Балша Вучковић, Милош Вукшић, Лазар Вукићевић и Неђо Баштрица по један. Код Холандије, расположени за игру у нападу, били су Марник Снел са три и Дион Хареман са два гола. Удругој утакмици овог колаИталија је побједила Украјину10:5

Пласман: Црна Гора 6, Холандија и Италија по 3,Украјина без бодова.

Побједа над Холандијом, добија на тежини, ако се нагласи да су Холанђани у првом колу побједили Италију са 8:5. Црна Гора у последњој утакмици групне фазе игра против Италије, одговара и бод на путу ка пласману међу осам најбољих селекција Европе.

Треба напоменути да ће репрезентације на другим и трећим мјестима играти у осмини финала.

Група у којој су Црна Гора, Холандија, Италија и Украјина, укршта са групом у којој се налазе Србија, Грчка, Турска и Грузија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here