Ватерполо репрезентација Црне Горе са Француском за полуфинале

У последња три априлска дана Подгорица је домаћин европског завршног турнира Свјетске лиге, на којем учествује осам репрезентација. Ривал подмлађене репрезентације Црне Горе у четврфиналу је репрезентација Француске, која се не смије потцијенити и која је пројектована да највише пружи за двије године на Олимпијским играма у Паризу. Французи су довођењем Вјекослава  Кобешћака у стручни штаб показали шта желе, а већ неколико година напредују у клупском ватерполу.

Селектор Владимир Гојковић сматра да је Француска изузетно неугодна селекција.

-Очекује нас мини Европско првенство, а први циљ је да добијемо четвртфинални меч. Објективно имамо велике шансе да стигнемо до циља, иако се ради о квалитетном ривалу који је у првој фази такмичења славио против Шпаније и Њемачке. Међутим, играмо на нашем базену, очекујем велику подршку навијача. Побједа над Француском, доноси нам двије меч лопте за остварење сна, а то је пласман на завршни турнир престижног и квалитетног такмичења, какво је Светска лига, казао је Владимир Гојковић на конференцији за новинаре.

Репрезентативац Црне Горе и центар „Марсеја” Владан Спаић је казао да су мисли цијеле екипе усмјерене ка утакмици против Француске.

-Побједа нам  доноси двије меч лопте за пласман на завршни турнир Свјетске лиге. Одлично познајем наше ривале, са доста играча Француске репрезентације играм у шампионској екипи Марсеја. Ако у четвртфиналу побједимо Француску, а вјерујем да ће тако бити, чека нас тежак изазов. Мораћемо да будемо добри посебно у одбрани. Оптимиста сам, идемо корак по корак, казао је Владан Спаић

У четвртфиналу, данас играју: Хрватска и Италија (15.), Мађарска – Шпанија (17), Црна Гора – Француска (19) и Србија – Грчка (21).

У полуфиналу, које је на програму сутра (29. априла), састаће се побједници утакмице: Мађарска/Шпанија – Србија/Грчка, односно Хрватска/Италија – Црна Гора/Француска.

Борба за пласман, односно треће мјесто је на програму 30. априла са почетком у 19 часова, док финале почиње у 21 час. Прве три репрезентације са турнира у Подгорици ће се наћи на завршном турниру, гдје су се већ пласирале САД, Аустралија, Канада и Бразил, и домаћин завршног турнира Француска.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here