Ватерполо репрезентација Црне Горе побиједила репрезентацију Србије

Фото: Ватерполо пливачки савез Црне Горе

Ватерполо репрезентација Црне Горе побиједила је синоћ репрезентацију Србије 18:17 (3:1, 2:3, 5:5-4:3) на петерце на припремном турниру за Олимпијске игре, који се данас завршава у Шапцу.

Репрезентација Црне Горе одлично је отворила утакмицу и повела 4:1 , али се у наставку водила егал борба, а екипе су се смјењивале у вођству. У посљедњих осам минута домаћа репрезентација је неколико пута стизала до вођства, али је Богдан Ђурђић два пута погађао за изједначење.

Други пут је то било само неколико секунди прије краја, па је на тај начин изборио петерце. Изабраникци Владимира Гојковића су код пенала били без грешке, док су на другој страни у првој и петој серији промашили

Душан Мандић и Никола Јакшић.  Између та два ударца прецизни су били Радомир Драшовић, Никола Дедовић и Марко Радуловић.

Стријелци за Црну Гору Богдан Ђорђић 5, Ђуро Радовић 4,Мирослав Перковић, Душан

Матковић по 2 Владо Попадић, Констатин Аверка и Владо Попадић по гол.

Прво коло: Црна Гора – Њемачка 14:7, Француска – Аустралија 7:11, Србија – Румунија 13:7; Друго коло: Црна Гора – Румунија 10:6, Аустралија – Њемачка 11:6, Србија – Француска 14:4. Треће коло: Србија – Њемачка 22:3, Румунија – Француска 8:7, Аустралија – Црна Гора 14:11. Четврто коло: Црна Гора – Србија 18:17, Француска  – Њемачка 15:6, Аустралија – Румунија 17:9.

Табела – Аустралија 12, Србија 10, Црна Гора11, Србија 10, Француска3, Румунија 3 и Њемачка.

Данас у последњем колу састају се Црна Гора-Француска, Србија-Аустралија …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here