Ватерполо репрезентација Црне Горе побиједила Француску

Послије два тренинга ватерполо репрезентације Црне Горе у Монпељеу синоћ је одиграна прва утакмица ове мини турнеје у земљи домаћина наредних Олимпијских игара. Дејан Лазовић и саиграчи побједили су домаћу селекцију Француске 19:17 (4:5, 4:1, 1:3, 5:5, 5:3) након петераца у првој од двије контролне утакмице  у склопу припрема за Олимпијске игре у Паризу.

Домаћи су стартовали вођством и прву четвртину ријешили у своју корист. Након почетног вођства Француза, изабраници Владимира Гојковића  серијом 4:0 у другој четвртини имали су три гола предности 8:5. У трећем дијелу сусрета и на почетку последње четвртине Француска репрезентација је успјела да изједначи резултат на  9:9. До краја утакмице Црна Гора је водила 10:9, 11:10, 12:11, 13:12, 14:13, али је репрезентација Фрацуске изборила петерце – 14:14.

У регуларном дијелу Марко Мршић је постигао четири гола, Душан Матковић три, Стефан Видовић, Василије Радовић и Данило Радовић по два, Владо Попадић гол. У француском тиму најефикаснији је био Мишел Издински са три гола, два су постигли Алекдандр Буе и Енцо Нардон.

Код серије петераца Дејан Лазовић је зауставио један шут, а петорица играча – Стефан  Видовић, Владо Попадић, Марко Мршић, Мирослав Перковић и Данило Радовић су били прецизни и побједа је припала репрезентацији Црне Горе.

До краја боравка у Монпељеу репрезентације Француске и Црне Горе у понедељак 1. јула одиграће још једну утакмицу а затим Петар Тешановић и саиграчи у уторак путују за Шабац на турнир од 4. до 7. јула.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here