Ватерполо репрезентација ЦГ наставља припреме у Монпељеу и Шапцу

Данас је у Монпељу почео  тродневни четврти  припремни циклус црногорске ватерполо репрезентације за Олимпијске игре у Паризу.

Петар Тешановић и  саиграчи  су први дио припрема за Париз имали на Шкверу, затим  у Лос Анђелесу, па у Требињу. У Монпељеу данас i у понедељак 1. jula одиграће утакмице са репрезентацијом Француске.  У уторак 2. јула путују за Шабац гдје ће од четвртка до недеље бити одржан квалитетан и јак турнир.

На припремама у  Монпељеу раде:. Петар Тешановић, Дејан Лазовић, Лазар  Андрић (голмани) Аљоша Мачић, Канстантин Аверка, Јован Вујовић, Владо Попадић, Ђуро Радовић, Мирослав Перковић, Владан Спаић, Душан Матковић, Василије Радовић, Марко Мршић, Стефан Видовић, Богдан Ђурђић, Данило Радовић, Димитрије Обрадовић и Ђорђије Станојевић.

-Након увода на Шкверу, имали смо изузетно добре припреме у Лос Анђелесу, са селекцијом САД, са којом смо одиграли и двије званичне и пет контролних утакмица. Радили смо у скоро комплетном саставу, изостао је само Мирослав Перковић, који нам се прикључио у Требињу, гдје смо одрадили базични дио припрема и гдје смо понављали неке ствари и системе које смо радили раније. У Требињу се тренирало  девет дана  и ту смо спаринговали са репрезентацијом Њемачке. Здравствени билтен је добар. На турнеји у Монпељеу  и на турниру у Шапцу  почиње фаза припрема у којој је нагласак на трениг утакмице  -рекао је пред пут за Француску за наш  портал  селектор Владимир Гојковић.

Након Монпељеа, слиједи пут  за Србију, у Шабац, и наступ на јаком турниру, који се игра од 4. до 7. јула. Репрезентација Црне Горе ће 4. јула играти против Њемачке, дан касније против Румуније, за 6. јул су заказана двије утакмице  – против Аустралије и Србије, а посљедњег дана ривал је поново Француска.

-То ће бити посљедња јака провјера турнирског типа пред Олимпијске игре”, нагласио је Гојковић.

Задњу фазу припрема репрезентативци ће обавити  прво у Херцег Новом, па у Подгорици.

-У Спортском центру Морача  ће нам гост бити селекција Аустралије, а посљедњих неколико дана, пред пут у Париз, репрезентација Србије”, казао нам је  Гојковић.

Олимпијска еуфорија се полако захуктава, a мање од мјесец је остало до почетка игара.

-Осјећало се узбуђење и у Дохи, на Свјетском првенству, када смо се борили за олимпијску визу. Припреме за Олимпијске игре за тренере су и најлакше, јер су сви играчи спремни да извуку и посљедњи атом снаге да буду потпуно спремни за оно што их чека. На Игре сви долазе максимално припремљени, сваки појединац да све што има и зна  да покажу у базену”, истиче Гојковић.

Репрезентација Црне Горе ће се у групној фази на олимпијском турниру  Паризу састати са Хрватском (28. јул 16.35), Грчком (30. јул 19.30), Италијом (1. август, 16.35), САД (3. август, 16.35) и Румунијом (5. август, 21.40).

Четири селекције пласираће се у четвртфинале.

-Овај олимпијски турнир је можда и најјачи до сада, јер су све екипе изједначене, нема ниједног аутсајдера против кога су бодови већ уписани. Огроман број репрезентација конкурише за медаље, надамо се да ћемо и ми бити конкуренти. Прије свега, имамо веома захтјевну групу, коју морамо да прођемо да бисмо наставили да сањамо нешто више”, јасан је Гојковић.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here