Ватерполо: Олимпијске наде стартују са Корчуле

Фото: Илустрација

Након паузе због ковида-19, ове године ће бити одржани турнири за Олимпијске наде. Такмичење ће се одвијати у виду једнокружних турнира, а предлог календара је да млађи кадети играју од 28. до 30. октобра на Корчули, наде од 9. до 11. новембра у Херцег Новом, млађи  јуниори од 11. до 13. новембра у Будви, кадети од 25. до 27. новембра у Подгорици, а јуниори од 2. до 4. децембра у Дубровнику.

Право учешћа на такмиичењу имају: Акватик Верде и Будућност (Подгорица), Будва, Катаро (Котор), Цавтат, Јадран (ХН), Југ, КПК (Корчула), Младост (Бијела), Никшић и Приморац, те накнадно пријављени клубови које прихвате организатори.

Селекције чине:

„А“ јуниори играчи, рођени 2005. године уз могућност наступа за екипу по три играча рођена 2004 године.

„Б“ млађи јуниор, играчи рођени 2007. године и млађи

„Ц“ кадети, играчи рођени 2009. године

„Д“ млађи кадети, играчи рођени 2010. године и млађи

„Е” наде, играчи рођени 2011. годиште.

На сваком турниру бира се најбољи играч, стријелац и голман. Пласман за црногорске клубове бодује се и за првенство Црне Горе. На крају сезоне проглашава се најбоља екипа Олимпијских нада.

Турнири су плод сарадње Стручног савјета ВСЦГ и клубова из наше државе и Дубровачко нерветаске жупаније. Циљ такмичења је подизање квалитета рада и игранја, као и упознавање и размјена искустава младих играча, тренера и управа клубова ВПСЦГ и Дубровачко неретванске жупаније.

Предсједник такмичарског органа је Дејан Аџић, комесар ВПСЦГ, а члан је Јаков Блашковић из Дубровника. Све информације објављиваће у билтену, а предлог је да се у наредној сезони у Олимпијским надама игра посебно за сваку узрасну категорију.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here