Ватерполо клуб Приморац први на Првенству Црне Горе за млађе наде

Након три дана такмичења и пет одиграних кола, на Шкверу је синоћ другим турниром завршено Првенство Црне Горе у ватерполу за млађе наде, играчи рођени 2013. године и млађи. Након првог турнира у Котору од 10. до 12. маја у предности је био Приморац са максималним учинком, а тако је било и након овог тродневног турнира у Херцег Новом. Тим из Котора постигао је максимални учинак и са 30 бодова надмоћно освојио прво мјесто. Друго мјесто је припало Младости из Бијеле и трећи је Јадран.

У првом колу другог турнира постигнути су следећи резултати: Приморац-Будва 19:2, Младост-Аквартих Верде 9:5 и Јадран-Будућност 8:5. У другом колу у суботу   прије подне Будућност-Будва 10:4, Младост-Приморац 6:15, Јадран-Аквартих Верде 6:6 петерцима 4:3.

У трећем колу у суботу поподне Младост-Будва 16:7, Аквартик Верде –Будућност 4:3, Приморац-Јадран 17:4. У четвртом колу Јадран је јуче побиједио Будву 18:4, Приморац –Аквартик Верде 14:2 и Младост- Будућност 12:5.

Последње пето коло: Јадран-Младост 13:12, Приморац-Будућност 15:6 и Будва-Аквартик Верде 1:17. Шампионску титулу освојио је Приморац са максималних 30 бодова односно 15 на турниру на Шкверу у саставу: Филип Партели, Новак Вучетић, Блажо Пауновић, Мартин Јанковић, Дамјан Милас, Реља Гопчевић, Лука Грбовић, Андреј Радуловић, Лука Пржица, Лука Звицер, Филип Коробов, Андрија Бјелчевић, Матија Ћосо, Вања Гверовић, Љубо Пенда, Ђорђије Радоњић и Дамјан Дрљац. Тренери Игор Костић и Никола Мршуља.

Сребрну медаљу су освојили ватерполисти Младости у саставу: Богдан Трипковић, Јован Јанда (капитен), Немања Радовић, Стјpvk jadrепа Серов, Јован Летић, Никола и Стефан Симовић, Лука Боснић, Филип Боковић, Павле Симовић, Максим Бошковић, Вук Кривокапић, Нађа Трипковић, Василије Вујошевић,Виктор Ћеклић, Стефан Вујачић. Тренери су: Мило Желалић и Горан Кривокапић са 21 бодом у укипном скору или 12 бодова на другом турнира. На оба турнира Јадран је трећи а на турниру чији је био домаћин други са 11 бодова а Младост је трећа са 9 бодова. Јадран је до трећег мјеста и бронзане медаље у генералном пласману играо у саставу: Павле Живаљевић, Јакша Самарџић, Борис Мрачевић, Петар Његовац, Максим Никезић, Филип Ђуричић, Павле Андрић, Максим Влаовић, Урош Марковић, Максим Косић и Александар Преочанин. Тренери Крсто Симовић и Зоран Ивановски.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here