Ватерполо: „Ајкуле“ играју за треће мјесто

Фото:ВПСЦГ

Поразом од репрезентације Италије 9:7 (1:2, 2:0,4:3 2:2) репрезентација Црне Горе је остала без финала за завршни турнир Свјетске лиге. Шансу да играју у Стразбуру наши ватерполисти ће имати уколико сутра побједе Шпанију која је вечерас изгубила од репрезентације Србије.
Почетак је био обећавајући за домаћу селекцију. Прву четвртину су добили. Стријелци су били Владо Попадић и Марко Петковић. Стријелац за Италију, био је Лука Дамонте. Била је то четвртина гдје су момци селектора Владимира Гојковића имали шансе између осталог неискоришћен петерац Душана Матковића, а Владан Спаић је имао два зицера. Као првог дана против Хрватске на голу “азура” блистао је и вечерас, Марко Дел Лунго.
И током друге четвртине, Петковић и саиграчи наставили су са промашајима. Дел Луго био је сигуран на голу, а са друге стране, пут до мреже Петра Тешановића пронашли су Франческо Ди Фулвио и Андреа Фондели, па је репрезатанција Италије преокренула резултат и повела 3:2.
У другом полувремену Владо Попадић је изједначио резултат 3:3. Матковић је поново непрецизан и првак свијета је повео са 6:3 и већ тада је било јасно да репрезентација Црне Горе тешко може стићи до повољног резултата.
Марко Мршић је успио да смањи резултат. Узвратио је у следећем нападу, Ђакомо Канела. На 35 секунди прије краја треће четвртине , Марко Мршић је реализовао петерац за 5:7. Имала је Црна Гора и напад са играчем више на десет секунди прије краја, али није успјела да га искористи, па су Италијани уочи завршне четвртине, водили са 7:5.

Ди Фулвио је на почетку последње четвртине повећао предност на 8:5, али су Матковић и Перковић дали наду за Црну Гору код резултата 8:7, на три минута прије краја. Уследиле су двије феноменалне одбране Тешановића. Судије нису досудиле искључење над Перковићем, а могле су, недуго затим Мршић је погодио стативу. Тешановић је одбранио још једном, Црна Гора је имала и трећу прилику за изједначење, Марко Мршић није успио а Едуардо Ди Сома је са своје половине, поставио коначан резултат 9:7.
Голове за Црну Гору, постигли су: Владо Попадић и Марко Мршић по два, Марко Петковић, Мирослав Перковић и Душан Матковић по један.
Голове за Италију, постигли су: Андреа Фондели три, Франческо Ди Фулвио два, Лука Дамонте, Ђакомо Канела и Лука Марциали по један.
На завршни турнир ће и побједник сусрета између Србије и Шпаније док ће за Француску визу добити трећи са турнира из Подгорице а то је бољи из сусрета Црна Гора- поражени из сусрета Србија-Шпанија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here