Ватерполисти Црне Горе за пето мјесто са Грчком

Foto: Arhiva wpolo.me

Европско првенство у Хрватској улази у завршну фазу, репрезентација Црне Горе је синоћ побједила Румунију 18:11 (4:3, 5:3, 4:2, 5:3) и оправдала улогу фаворита у борби за пето мјесто гдје у уторак на последњем мечу у Загребу очекује репрезентацију Грчке.

Црна Гора је лоше почела утакмицу, Румунија је повела са 3:0, али су после осам минута Тешановић и саиграчи  имали гол предности. На полувремену, Црна Гора је водила са 9:6, у трећој четвртини није било изненађења, резултат је растао и тај дио утакмице је завршен резултатом 13:8. Затим је у последнјој дионици виђено још осам голова, у румунској мрежи пет, што је било довољно да црногороски ватерполисти мирно стигну до побједе.

Стријелци за Црну Гору  су: Ђуро Радовић четири, Мирослав Перковић три, Владо Попадић, Стефан Видовић, Василије Радовић, Душан Матковић, Канстанин Аверка по два, Аљоша Мачић један. Код Румуније, најефикаснији су били Влад Георгеску са три, односно Андреи Притотеша и Силвијан Колодроски са по два гола

Остали резултати  такмичења: Грчка-Србија 12:10, Шпанија-Италија 7:4 и Хрватска-Мађарска 11:8.

У уторак, последњег дана такмичења, за седмо мјесто играју  Србија и Румунија, за пето Црна Гора и Грчка, за треће мјесто и бронзу Италија и Мађарска и финале  Хрватска-Шпанија. Побједник у финалу поред титуле првака Европе има и визу за Олимпијске игре у Паризу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here