Ватерполисти Црне Горе вечерас против Њемачке

Фото: Ватерполо савез Црне Горе

Ватерполо репрезентација Црне Горе вечерас у осмини финала Европског првенстава, у Загребу игра против Њемачке. Селектор Владимир Гојковић неће моћи да рачуна на Влада Попадића и Владана Спаића.

Владо Попадић је добио суспензију од двије утакмице због директног црвеног картона услијед грубог фаула током меча са Хрватском. Послије утакмице кажњен је и центар Владан Спаић јер је накнадно добио црвени картон због протеста. Спаић је кажњен са једном утакмицом.

– За нас Европско првенство почиње утакмицама гдје немамо право на кикс. Ово што је било до сада треба да искористимо да нас подигне у најбољој могућој мјери, а да останемо мирне главе и да  само о селекцији Њемачке  размишљамо. Треба да прођемо тај меч, а свакако мислим да смо фаворити. Имају неке индивидуалне тачке које треба да затворимо, али, генерално, ако будемо на нивоу из посљедња два меча у групи, требало би да утакмицу, без већих проблема, ријешимо у своју корист – рекао је по доласку у Загреб селектор  Владимир  Гојковић.

– Кроз комплетну групну фазу смо се подизали. У први меч са Француском смо ушли слабије, али је са психолошке стране био најтежи. Против Шпаније је фалило мало одлучности и фокуса у завршници, али са Хрватском смо одиграли беспрекорно. У изузетно тешком мечу смогли смо снаге да побиједимо уз „бруталити“ и пенал за њих. Сматрам да је овај тријумф био важан и за мотивациони и психолошки план – истакао је један од најбољих голмана  на свијету капитен Петар Тешановић

Уколико ватерполисти Црне Горе побиједе Њемачку у  четвртфиналу противник ће им бити репрезентација Италије. Почетак меча са Њемачком је у 20:15.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here