СДТ подигло оптужницу против Брковића, његових синова и Поповића

Специјално државно тужилаштво је, Специјалном одјељењу за суђење за кривична дјела организованог криминала, корупције, тероризма и ратних злочина Вишег суда у Подгорици, предало оптужницу против окривљених Драгана Брковића, његових синова Бориса и Бојана Брковића и Милића Поповића за продужена кривична дјела злоупотреба овлашћења у привреди и злоупотреба овлашћења у привреди путем помагања, као и за и кривична дјела прање новца и прање новца путем помагања, казао је портпарол СДТ-а и државни тужилац Вукас Радоњић, пишу Дневне новине „Дан“.

– У поступку који је претходио подизању оптужнице, на нивоу основане сумње је утврђено да су окривљени, у периоду од септембра 2017. до децембра 2019. године, приликом извршења плана реорганизације привредног друштва Вектра Бока Херцег Нови, као одговорна лица у привредном друштву, злоупотријебили овлашћења, у намјери прибављања противправне имовинске користи за друга правна лица и да су средства којим је друштво располагало у висини од 5.075.346 еура користили противно њиховој намјени и тако грубо повриједили овлашћења у погледу управљања, располагања и коришћења имовином – наводи Радоњић.

На тај начин, како је казао Радоњић, окривљени су извршили и прање дијела новца, који је прибављен као противправна имовинска корист злоупотребом овлашћења.

1 COMMENT

  1. Hmmm Milić Popović, jadni beskućnik koji treba da rijesi stambeno pitanje u Herceg Novom, otimačinom tudje tesko stecene , imovine prije 2 .Svjetskog rata.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here