Ватеролисти Јадрана успјешно стартовали побједом над Соларисом

У оквиру Премијер регионалне лиге, ватерполисти Јадрана успјешно су вечерас стартовали побједивши Соларис из Шибеника на Шкверу 14:10 (3:3, 7:2, 3:3, 1:2).

Мартин Гардашевић и саиграчи имали су проблема у првој четвртини која је завршена неријешено – 3:3, али у другој дионици су серијом 7:2 повели 10:5 и испоставило се створили за ривала недостижну предност. Друго полувријеме домаћи су зналачки чували предност и освојили важне бодове.

Стријелци за Јадран су: Иван Нагаев три, Дмитри Холод, Лазар Вукићевић, Јован Вујовић, Матија Сладовић по два, Василије Радовић, Бојан Банићевић, Урош Вучуровић по један. Kод Солариса, најефикаснији су били Антонио Петковић са пет и Ноа Бурбуран са два гола.

За ову сезону систем такмичења у Регионалној лиги је промењен. Формиране су двије групе, једну чине клубови из Хрватске и Црне Горе, а другу клубови из Србије. По три екипе ће изборити пласман у другу фазу и наставак борби за мјесто на финалном турниру.

У другом двоколу Регионалног такмичења Јадран гостује на Kантриди Приморју 29.септембра и у Загребу Младости 1. октобра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here