Љето 2023: Сервисне информације

Претежно сунчано и топло. На сјеверу ујутру по котлинама магла, а током поподнева слаб до умјерен развој облачности. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 23 до 33 степена.

АУТО МОТО САВЕЗ
Саобраћа се по углавном сувим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона, а на путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње. Савјетује се опрезна вожња, уз поштовање правила саобраћаја. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16 саобраћајних незгода у којима су двије особе задобиле теже, а шест особа лаке повреде.

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА
Ради несметаног и безбједног извођења радова на санацији клизишта у Зеленици, од данас до четвртка (28.09.) до 8:00 сати ће бити забрањен саобраћај за сва возила у Соколовачкој улици, од броја 44. до бившег војног објекта.

ЦЕДИС
Због планираних радова на мрежи, данас ће три и по сата без струје бити дио полуострва Луштица. Како су најавили из ЦЕДИС-а, у времену од 11:00 до 14:30 без напајања електричном енергијом ће остати насеља: Петровићи, Забрђе, Обосник, Клинци, Мрковии, Тићи, Рованац, Ераци, Радованићи, Мердари, Бргули, Понта Весло, Жањице, Миришта, Кабала, Росе, Вељи Кам, Раките, Шпиљице, Пристан и Мамула.

АВИО САОБРАЋАЈ
Из Подгорице су данас планирана 23 летова, а пет их је за Београд. Први „Аir Montenegro“ био је у 7:30,следећи је у 18:30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8:45, 15:20 и у 21:50. Три лета су Беч, по два за Истанбул и Варшаву, а остали су за: Загреб, Дортмунд, Вроцлав, Љубљану, Сабиху Гокен, Будимпешту, Рим, Берлин, Гдањск, Брисел и Лондон. Из Тивта је планирано 16 летова, а шест их је за Београд; „Аir Montenegro“ у 8:00 и у 16:10, а „Аir Serbia“ у 8:25, 11:50, 15:20 и у 18:35. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Виљнус, Брисел, Тел Авив, Берлин, Беч, Лондон, Манчестер и Таљин.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ
Брзи воз из Београда касни сат и 5 минута и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30, а последњи је дан саобраћања сезонског који би требало да стигне око 20:30. Полазак из Бара за Београд је у 19:00 сати, локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ
Аутобуски саобраћај одвија се редовно. Јутрос су у наш град први стигли „Божур“ из Београда, „Лазаро“ из Бања Луке, „Viena tour“ из Модриче, „Транс-југ“ и „Ласта“ из Београда, а следеће очекују „Ленс“ из Новог Сада, „Канис“ из Лесковца, „Royal travel“ из Ниша, „Blue line“ и „Јадран експрес“ из Суботице. У 7:00 сати је кренуо „Оzlem tours“ за Београд, у 8:10 ће „Croatia bus“ за Дубровник и Сплит, у 8:35 „Центротранс“ за Требиње, Мостар и Сарајево, у 9:30 „Божур“, па у у 11:00 „Јадран експрес“ за Дубровник, а у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here