Васкршња акција Волонтерског центра Херцег Нови

И ове године је у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Волонтерски центар Херцег Нови организовао васкршњу акцију прикупљања помоћи за суграђане лошијег материјалног стања.

На Тргу Николе Ђурковића биће до 14.00 сати, а за разлику од првог дана, одзив је данас бољи, казала је за Радио телевизију Херцег Нови Зорица Дракулић Видаковић.

-Јуче одзив није био баш нарочит јер су људи на Велики петак шарали јаја, можда јуче и нисмо требали да будемо на тргу баш из поштовања тог дана и грађана. И данас смо ту, почели су суграђани да доносе нешто новца и нешто хране и ја се надам добром одзиву до 14.00 сати.

Овога пута помоћ је првенствено намијењена пензионерима са најнижим примањима.

-Сад смо већ доста, што би наш народ рекао, „прикочили“. Самохране мајке су почеле да раде, почело је прољећно сређивање па чисте апартмане, па смо се сад смо највише фокусирали на пензионере. Има људи који имају веома мале пензије, немају ону минималну од 450 еура у Црној Гори, него примају пензије из Босне и Херцеговине и Хрватске, што дође око 250 еура. Саме кирије су толико и гледамо да на овај начин за њих прикупимо да ли храну, да ли новац, видјећемо шта буде, поручила је Дракулић Видаковић

Помоћ прикупљају и достављају свакодневно, а циљ им је да социјално угрожене суграђане осамостале, нађу им посао, обезбједе привремени смјештај и да им помогну да не зависе од помоћи, јер је Волонтерски центар непрофитабилна организација која за све донације мора имати оправдање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here