Ванредна Скупштина акционара Вектра Боке у јуну

Одбор директора Вектра Боке сазвао је за 17. јун трећу ванредну Скупштину акционара на којој би између осталог требало да буде разријешен актуелни одбор директора и именован нови. На дневном реду је и разматрање  предлога за промјену назива компаније.

Подсјећамо, привредно друштво Елена група, у власништву Данила Матијашевића, купило је за нешто више од 350 хиљада еура 33,3 одсто акцијског капитала Вектра Боке.  Због  битне промјене структуре акцијског капитала Вектра Боке, Елена група је почетком априла стечајном судији и стечајном управнику Радојици Грби упутила захтјев за хитно сазивање ванредне скупштине акционара како би била изабрана нова управљачка структура компаније. По закону, скупштину заказује одбор директора Друштва, што је и урађено 15. маја.

Приоритет Елена групе, како је раније казао Матијашевић, је спријечавање увођења стечаја у Вектра Боку, који је прије три године иницирала Управа прихода због дуга од 1,1 милион еура.

– Моја прва обавеза би била да се промијени одбор директора и да се измире обавезе према радницима. Друге обавезе су према порезима, гдје држава потражује 4,5 милиона, Општина 2,5 милиона. Нама је веома битно да уђемо у одбор директора, да можемо да извршимо уплату милион и 100 хиљада да не би Вектра ушла у стечај – казао је раније Матијашевић.

И на последењем рочишту у Привредном суду које је одржано 29. априла, Суд није донио одлуку да ли ће Вектра Бока по други пут отићи у стечај, јер је пуномоћник Елена групе поднио захтјев за изузеће судије.

Бивши и садашњи запослени компаније Вектра Бока подијељени су око увођења стечаја. Док су бивши радници окупљени око НВО „Бивши радници Вектра Боке“ за увођење  други су  против. Они сматрају да је за раднике боља опција да се избјегне стечај јер би у том случају успјели да наплате своја потраживања и повежу радни стаж.

1 COMMENT

  1. Užasava me arhitektura hotela Plaža, ali je utoliko više njen park sa mediteranskim palmama primjer gradu da se može i bez kanarskih palmi koje je uništio palmin surlaš.
    Sramota je za grad da u parku ispod Gradske kafane nisu ponovo posađene palme nakon sječe (dendrohirurgije) sasušenih kanarskih palmi.
    Navodno su posađeni borovi autohtona vrsta i više odgovaraju ambijentu. To je samo bljutava isprika za izbjegavanje povremenog posla oko obrade stabla i krošnje palmi.
    Tvrdim da će gazda opariti prste nakon odluke da posadi borove jer će mu se gosti ubuduće žaliti na iglice borova i smolu koja kaplje sa stabla po jelu, piću, po odijelu, kosi i tijelu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here