Валоризација Парка природе Орјен у симбиози са туристичком понудом Херцег Новог

Парк природе Орјен

Парк природе Орјен je важан сегмент туристичке понуде Херцег Новог.

У Агенцији за развој и заштиту Орјена почели су активне припреме за предстојећу сезону, потврдио је за РТХН нови директор Ђорђе Станојловић, који је на тој функцији од 10. новембра:

Ђорђе Станојловић

– На основу података којима располажемо, када смо у претходном периоду сарађивали са Туристичком организацијом Херцег Нови, можемо да радимо упоредне анализе, како би сагледали најважнију ставку, а то је број посјетилаца, конзумената. Сматрам да је врло важно да од посјетиоца направимо конзумента, без обзира о којем је облику туристичке понуде ријеч. У Агенцији за развој и заштиту Орјена врло је важно, што ће се ово заштићено подручје, валоризовати и оплеменити, сматра Станојловић.

Са валоризацијом Парка природе Орјен биће настављен континуитет управљања заштићеним подручјем:

– Настављање континуитета је врло важно за промоцију града и за укупни доживљај који имају туристи, гости и домаће становништво, када посјећују ову дестинацију, какав је Орјенски масив и генерално Херцег Нови. Са људима са којима сарађујем имамо за циљ да изнесемо и туристичку понуду и покажемо тај природни амбијент и сво природно богатство које носи Орјен, казао је Станојловић.

Станојловић указује да је ријеч о симбиози туристичке понуде мора и залеђа:

– То је на неки начин симбиоза између туризма и туристичке понуде града, ривијере и нека врста кохабитације са понудом планине, понудом Орјена, осврнуо се Станојловић.

Агенција за развој и заштиту Орјена броји 17 запослених. Сједиште Агенције у канцеларијама у граду гдје обављају промоцију и уговарање различитих аранжмана и заштитаре на Орјену. Одређени број запослених је ангажовано у Авантуристичком парку на Врбању, који је важан сегмент и понуда Агенције за развој и заштиту Орјена. Како Станојловић истиче предузеће активности како би имали већи степен самофинасирања у пословању и управљању заштићеног подручја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here