Уведен стечај у Мељине комплекс

Привредни суд Црне Горе отворио је стечајни поступак у компанији “Мељине комплекс”, на предлог стечајног повјериоца Општине Херцег Нови. Судија Драган Вучевић за стечајног управника именовао је Лада Шекуларца. У Општини сматрају да је ово најбржи пут да се статус болнице трајно ријеши.

Општина Херцег Нови иницирала је стечај због дуга компаније Душка Кнежевића, за порез на непокретности од 720 хиљада еура, од 2014. до 2020. године, док ће износ бити увећан и за остала потраживања. Званично рјешење Привредног суда још није стигло у Општину, објашњава предсједник Стеван Катић, већ су за увођење стечаја сазнали из медија.

– Tада ћемо пријавити и остала потраживања која Општина Херцег Нови има, а прије свега су то порези на имовину за 2021. и 2022. годину и очекујем да ће потраживања износити око милион еура. Вјерујем да ће се на овај начин убрзати рјешавање проблема јер је познато да имамо комплексну ситуацију када је у питању функционисање болнице. Очекујем да се убрза процес и када је у питању Привредни суд, да се скине забрана располагања имовином СДТ над болницом. Према договору који смо имали, имовина би била враћена држави на располагање. Тако би се коначно ријешио проблем и коначно болница ставила у пуну функцију јавног здравства у надлежности државе и Министарства здравља. Питање функционисања болнице мора да се ријеши једном за увијек, изричит је предсједник Катић.

На парцели која је 50 000 квадрата, 35 хиљада припада комплексу Мељине, а 15 хиљада је остало под компанијом болнице Мељине, која је под стечајем од 2019. године. Стечај у оба дијела био је пресудно важан како би се проблем објединио и било нађено трајно рјешење.

– По нама, ово се треба сагледавати као цјелина. Као таква, интеграло је и приватизована 2009. године и тако се мора и рјешавати. Треба озбиљно приступити овом проблему и као што сам рекао, једном за сва времена рјешити статус болнице Мељине, казао је предсједник Катић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here