Утврђене приоритетне области за финансирање пројеката НВО

Општина Херцег Нови

Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама донијела је одлуку о утврђивању приоритетних области за финансирање пројеката за 2024. годину, које ће имати предност при оцјењивању и доношењу Одлуке о финансирању пројеката.

Приоритетне области за 2024. годину су: подстицање и развој привредних дјелатности (туризам, занатство, стари ријетки занати, задругарство и други), екологија, заштита животне средине и здравље грађана, програми за предшколску и школску дјецу, програми за омладину, социјално – хуманитарне активности (подршка социјално угроженим грађанима, подршка старим и особама са инвалидитетом, подршка особама ометеним у развоју и други), културна баштина, његовање историјских тековина, други садржаји који доприносе убрзаном развоју општине Херцег Нови и афирмацији грађанског активизма.

Сходно утврђеним приоритетним областима, Комисија ће расписати Јавни конкурс за расподјелу средстава невладиним организацијама за 2024. годину, саопштено је из Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here