Утајом пореза и доприноса оштетили буџет државе за скоро 300 000 еура

Службенци Регионалног центра безбједности „Центар“ – Одјељења безбједности Подгорица су, у сарадњи са службеницима Управе прихода и царина, државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици поднијели кривичну пријаву против седам правних лица и осам одговорних лица у тим правним лицима, због сумње да су извршили кривично дјело утаја пореза и доприноса, саопштено је из Управе полиције.

Кривична пријава је поднијета против правних лица: „Окрам МНЕ“ д.о.о. Погорица, „Изомонт МНЕ“ д.о.о. Подгорица, „Институт за транспорт“ д.о.о. Подгорица, „Геис МНЕ“ д.о.о Подгорица, „Хефеста“ д.о.о Херцег Нови, „Аск декор“ д.о.о Бијело Поље и ЈПУ „Љубица Поповић, као и одговорних лица у овим правним лицима: М.П. (41), Г.Ш. (47), Р.Е. (54), Т.Н. (46), М.Д. (43), В.Ш. (61), С.Х. (43) и С.Л. (60).

Сумња се да су горе наведена правна лица била у пословном односу са правним лицем „Окрам МНЕ“, а да су одговорна лица у тим правним лицима, од 2016. до 2018. године, у намјери да дјелимично избјегну плаћање пореза, након испостављања фактура од стране привредног друштва „Окрам МНЕ“ д.о.о Подгорица, а знајући да услуге за које су им испостављене фактуре нису пружене од тог привредног друштва, исте пријављивали надлежном пореском органу.

У односу на то им је умањивана доспјела ПДВ обавеза, као и пореска основица за обрачун на добит правних лица.

Вршењем наведеног кривичног дјела осумњичена лица су причинила материјалну штету по буџет Црне Горе у укупном износу од 281.042 еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here