„Успомене Саре Бернар“ у Грачаници

Представа ЈУК Херцег фест и Херцегновског позоришта ,,Успомене Саре Бернар” према тексту Џона Марела, у режији Сташе Копривица, са Тањом Бошковић у улози славне диве и Дејаном Ђоновићем у улози њеног секретара Питуа, гостоваће  у сриједу, 12. јуна у Дому културе ,,Грачаница”.

Овим гостовањем које се реализује на позив Народног позоришта Приштина и Дома културе Грачаница, наставља се раније остварена добра сарадња.

Подсјетићемо, глумачки ансамбл из Приштине гостовао је током минулих неколико година у Херцег Новом са три представе  које је публика изузетно добро оцијенила. Након  “Женидбе”, према истоименом комаду Николаја Гогоља у режији Милана Караџића видјели смо  “Развојни пут Боре Шнајдера“ коју је режирао Слободан Скерлић, а онда је 53. Празник мимозе затворен „Рибарским свађама“ Карла Голдонија опет са редитељским потписом  Милана Караџића.

У ансамблу сјајне херцегновске  представе кажу да се радују овом гостовању, прилици да остваре размјену са позориштем које је на привременој  адреси, али ради и опстаје. Са нестрпљењем очекују и реакцију публике на  узбудљиву причу о великој Сари Бернар која је свуда гдје је до сада играна плијенила пажњу гледалаца али и стручне јавности, те заслужила и неколико награда.

Гостовање подржава Општина Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here