Приморје првак Црне Горе у мини баскету

Кошаркашице Приморја играчице рођене 2012. године и млађе првакиње су Црне Горе у мини баскету.  Дјевојчице Синише Самца и Клаудије Баћовић су у Подгорици у оквиру  тродневне манифестације  „Фестивал кошарке“  у  мини баскету  постигле двије побједе  и потврдиле да су најбоље у Црној Гори у овој конкуренцији. У полуфиналу у градском дербију   побијеђен  је Херцег Нови  58:34 а затим су у финалу  и поред свих настојања судија да их удаље од титуле побиједиле  БКМ из Подгорице 53:52.

Прво мјесто за Приморје су постигле: Симеона Спаић (капитен), Магдалена Драшковић,  Марија  Косић, Јована Рикало, Тамара Томашевић,  Доротеја Шумар, Нађа Савковић, Дариа Башић, Теодора Чубрило, Антонија Радовић, Вања Вицо, Елена Мандић, Миљана Рикало, Николија Зејак, Митрана Сетенчић, Ана Мићуновић, Нађа Ђекић, Анастасија Стокановић, Милица Максић и Миљана Варагић. Тренери екипе су Синиша Самац и Клаудија Баћовић.

Медаље су уручиле Марија Лековић, сениорска репрезентативка Црне Горе и Маја Милутиновић комесарка лиге, а пехар капитеници Приморја Симеони Спаић уручила је Жељка Ратковић, чланица УО КСЦГ.

Треће мјесто и бронзану медаљу  на завршном  турниру су освојиле кошаркашице Херцег Новог: Шабановић, Вујичић,  Васиљевић, М. Шћекић, Летић, Поповић, Нрецај, Вуковић, Перовић, Кривокапић и Акшам.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here