Успјешно завршено првенство ШК “Херцег Нови 1949” за младе

Завршено је првенство Шаховског клуба “Херцег Нови 1949” за младе, узраста до 8 и до 14 година. Шаховска секција коју са успјехом води прекаљени мајсторски кандидат и најстарији члан клуба, Вукоман Церовић имала је клупско првенство, а у којима су се водиле рововске борбе на 64 црно-бијела поља.

У конкуренцији играча/ица до 8 година прво мјесто освојио је Вања Жуков, друго мјесто Филип Крунић, док је треће мјесто освојио Оливер Томић.

Квалитетно првенство виђено је и у конкуренцији играча/ица до 14 година, а прво мјесто освојила је талентована Антонија Радовић, друго мјесто са нешто слабијим Бухолцем освојио је новопечени члан клуба, Марко Срдановић који је показао одличну игру, док је треће мјесто освојио Сергеј Колмаков.

Награде најбољима уручио је секретар Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, г-дин Митар Кисјелица, који је исказао да је ово још један показатељ да се у Шаховском клубу “Херцег Нови 1949” одговорно и предано ради на омасовљењу и самој популаризацији древне игре под Орјеном.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here