Успјех чланова Фолклорног ансамбла Бијела у Бугарској

Чланови Фолклорног aнсамбла Бијела бораве у Бугарској гдје учествују на дводневном Међународном дјечијем фестивалу фолклора у граду Хасково.

Фестивал је окупио око 800 учесника из више земаља Европе и свијета а Фолклорни aнсамбл Бијела представио се играма из Црне Горе. Њихов наступ наишао је на изузетан пријем, каже извршна директорица Миланка Симовић.

-Громогласним аплаузима са трибина публика је испратила наше учеснике који су заврједили пажњу и жирија. Дјеца су осим такмичарског имала бројне активности и организоване сусрете са вршњацима из других земаља, а нашем друштву стижу позиви и за фестивале од јесени, па ће током љета код њих бити радно јер се ваља припремити за још коју награду. Сама чињеница да су у Бугарску стигли и учесници из далеке Индије, потврђује значај али и озбиљност манифестације коју домаћини организују више од двије деценије. Гостопримство, садржајан програм и организација на високом нивоу примјер су како се озбиљно приступа овако великом пројекту, истакла је Симовић која се нада да би и Црна Гора, Херцег Нови, квалитетно одговорили изазову организације сличног фестивала фолклора.

Фолклорни Ансабл Бијела постоји од 2018. године и за то вријеме успио је да окупи дјецу и омладину свих узраста. Чланови Фолклорног ансамбла Бијела били су учесници, али и домаћини, бројних сусрета фолклорних друштава. Дају велики допринос заједници и кроз хуманитарне активности, а имају изузетно добру сарадњу са вртићем и школом у Бијелој, али месном заједницом са којом су партнери током летњих фешти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here