УСКОРО ЗАВРШЕТАК БИЦИКЛИСТИЧКЕ СТАЗЕ

Изградња бициклистичке стазе у оквиру ЕУ пројекта „Ћиро II“ од ХДЛ до мотела Виногради, ако временски услови дозволе биће завршена почетком наредног мјесеца. Из Агенције за изградњу и развој града, која реализује пројекат истичу да припремају и тендерску процедуру за изградњу „памп трека“ (pamp track) и „маунтин бајк“ (mountin bike).

Милан Стаменовић из Агенције за изградњу и развој града истакао је да су у току радови на коловозној конструкцији:

-Изградња овог објекта представља један сегмент у оквиру пројекта „Ћиро II“ који се финансира из средстава Европске уније. Након коловозне конструкције, предвиђена је изградња завршног слоја за асфалт, потом ће услиједити и монтажа ограде и стубове јавне расвјете. Агенција је завршила пројекте и за „памп трек“ (pump track) и „моунтин бике“ (mountin bike) за шта је у току припрема тендерске процедуре, казао је Стаменковић.

Шеф градилишта Радоња Лабан подсјетио је да су до урадили око 560 метара потпорних зидова и комплетна инфраструктура спуштених и високих ивичњака.

-Мислим да ћемо за 15 дана све комплетирати. Остало је још тампонирање комплетне трасе. Ако вријеме дозволи потом ћемо приступити постављању асфалтне конструкције цијелом дужином трасе. Након тога слиједи монтирање расвјете као и постављање вертикалне и саобраћајне сигнализације. Гдје имамо потпорне зидове биће постављена ограда, објаснио је Лабан.

Вриједност изградње бициклистичке стазе је око 300.000 еура, а средства су обезбијеђена из ИПА пројеката Ћиро II. Пројекат “Ревитализација ускотрачне жељезничке пруге кроз Херцег Нови – Ћиро II” одобрен је у новембру 2019. године, у оквиру Другог Интерег ИПА прекограничног програма сарадње Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Овај пројекат је изабран између више од 160 апликаната на конкурсу из области развоја туризма и очувања културног и природног наслијеђа.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here