УСКОРО УПЛАТА НАКНАДЕ КОНЦЕСИОНАРУ ЗА ПУТ МЕЉИНЕ – ПЕТИЈЕВИЋИ

Министарство финансија и социјалног старања требало би у најскоријем року да уплати накнаду од четири милиона еура инвеститору компанији Универзал Монте по основу споразума о раскиду споразума о изградњи, функционисању и трансферу пута Мељине-Петијевићи.

Споразумом, који је потписан почетком маја прошле године између надлежног министарства, инвеститора и Општине Херцег Нови, предвиђено је да накнада буде исплаћена најкасније до 31. јануара ове године. Према инфомацијама Ђорђа Влаовића, директора компаније Универзал Монте, очекују да трансакција буде обављена у скоријем периоду.

– Обавезе са наше стране испуњене су у цјелости, сто је констатовано потписаним протоколима. Компанија Универзал Монте била је у обавези да санира пут на локацији Котобиљ и да преда сву расположиву документацију која се односи на изградњу пута Мељине – Петијевићи. Новац још није уплаћен али, по информацијама којима располажемо, очекујемо да ће се уплата извршити у скоријем периоду, казао је Влаовић.

Пут у дужини 12,5 километара је градила београдска компанија „Универсал Холдинг“ која је у Црној Гори основала фирму „Универзал Монте“. Уговор је потписан по БОТ ситему (изгради, користи и пренеси), у изградњу пута уложено је око 18, 5 милиона еура а инвеститор је добио концесију, односно право наплате путарине на 20 година. Наплатна рампа је постављена 2008., а уклоњена у мају прошле године.

Због прекатегоризације пута, са локалног на магистрални, на шта је Влада дала сагласност 2006. године, за одржавање и развој ове дионице није више била надлежна локална самоуправа, већ државни орган управе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here