ПОЧИЊЕ ИЗРАДА ПРОЈЕКТА АДАПТАЦИЈЕ ОБЈЕКТА ДОМА КУЛТУРЕ У КЛИНЦИМА

Представници Општине Херцег Нови обишли су протекле седмице Луштицу, гдје су током радне посјете разговарали са представницима Савјета Мјесне заједнице о предузетим активностима у претходном периоду, али и о текућим и пројектима чија ће реализација тек услиједити.

Они су упознали Савјет Мјесне заједнице са детаљима пројекта изградње главног пута на Луштици, као и водоводне мреже, за које је пројектну документацију израдила Општина. Истакнуто је да су ово улагања вриједна укупно скоро 18 милиона еура и пројекти од историјског значаја за полуострво, чија реализација ће олакшати живот становницима Луштице и створити могућности да даљи развој овог дијела херцегновске општине.

Током обиласка Дома културе у Клинцима договорено је да ће Агенција за изградњу и развој града кренути у израду пројекта санације, односно адаптације тог објекта.

Потпредсједник Општине Херцег Нови, Мирко Мустур, истакао је током посјете да ће у наредном периоду бити уложена значајна средстава у развој Луштице и њених развојних, туристичких и културних потенцијала.

Из МЗ Луштица су истакли значај активности предузетих у протеклом периоду, попут уређења видиковца на Пријевору и проширења пута према Клинцима.

Представници локалне управе и Мјесне заједнице су посјетили и стару зграду Општине на Луштици и сагласили се да у наредном периоду треба разматрати опције за санацију овог, прилично руинираног здања. Обишли су и цркву Св. Ђорђа у Радованићима, која има статус непокретног културног добра од 1973. године, а чији је под изведен од ђуричког камена у два тона.

“Црква је обновљена 1781. године, иако се сматра да је знатно старија. Иконостас је из 1751. године, а иконописао га је Рафаило Димитријевић. Надамо се да ћемо уз помоћ Завода за заштиту споменика културе и подршку Општине израдити конзерваторски пројекат за обнову иконостаса“, казала је предсједница МЗ Луштица Ана Замбелић Пиштало.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here