УСКОРО РЕКОНСТРУКЦИЈА ДИЈЕЛА ОБАЛЕ НИКОЛЕ КОВАЧЕВИЋА

Добра сарадња локалне управе и ЈП Морско добро, уз већ реализоване пројекте попут пјешачке стазе у Бијелој, резултираће и уређењем два километра дугог дијела шеталишта на потезу од Галеба до Титове Виле,најавио је предсједник Општине Стеван Катић.

Израда пројекта је при крају, а на сљедећем засиједању локалног парламента биће донесена одлука о реализацији, која је већ договорена како са Морским добром, тако и са Управом јавних радова, казао је он.

– Завршићемо тај пројекат до Нове године, како би и он ушао у државни буџет за наредну годину, да би коначно кренули у рјешавање и тог питања. То је проблем који постоји годинама, с обзиром да највеће гужве током љетње турстичке сезоне на том потезу и да Игало коначно добије шеталиште какво заслужује – наводи Катић.

Пројекат, како је казао, укључује поплочавање пјешачке стазе у дужини од 2 km, уређење одвода атмосферских падавина и јавне расвјете.

На појединим дијеловима на овом потезу подлога пјешачке стазе је урађена, што ће бити предност при реализацији, информише вд директора Агенције за изградњу Александар Ковачевић.

– Обала Николе Ковачевића је пројекат који ће се радити у сарадњи са Морским добром, значи биће суфинансирање Општине, државе и Морског добра. То ће бити цјелокупна прича, значи заједнички пројекат, јер Игало заслужује да тај дио буде урађен као остатак Шеталишта – казао је он.

Из ЈП за управљање морским добром у одговорима на питања редакције Радио телевизије Херцег Нови наводе да ће будуће активности на изради пројеката и извођењу радова бити усаглашене након консултација са менаџментом Општине Херцег Нови, а тиме и предвиђене планом коришћења средстава за 2022. годину. Након тих активности знаће се и орјентационо висина средстава које ће ЈПМД инвестирати у наредној години на подручју општине Херцег Нови.

Како су навели у одговорима, у наредном периоду планирају реализацију осам активности које су извјесне, односно предвиђене Планом коришћења средстава. Ријеч је о изради пројекта уређења тротоара – пјешачке стазе на потезу од жељезничког моста до плаже Змијице у Зеленици у дужини од око 300 m, за шта је тендер већ расписан, затим израду студије санације – реконструкције лукобрана луке Шквер, као и радове на ситним санацијама обале према приоритетима, редовно одржавање чистоће, зеленила и јавне расвјете у зони којом управља ЈПМД кроз уговор са локалним комуналним предузећем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here