УСКОРО РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ НА ТРИ ЛОКАЦИЈЕ

Општина Херцег Нови расписала је тендерске поступке за извођење радова на асфалтирању паркинга и улице на Топлој испод семафора, за асфалтирање Улице 29. децембра од хотела Војводина до магистрале, у дужини од 380 метара, и за асфалтирање Његошеве улице од Градске кафане до хотела Плажа, у дужини од 710 метара. У оквиру последње наведене дионице, предузеће Комунално стамбено ће поставити и недостајућу расвјету.

Процијењена вриједност набавке за асфалтирање паркинга и улице на Топлој испод семафора је 26 хиљада еура, за асфалтирање улице 29. децембра опредијељено је 40 хиљада, док ће асфалтирање од Градске кафане до хотела Плажа коштати 103 хиљаде еура.

Рок за достављање понуда је 26. фебруар (улица и паркинг на Топлој), 25. фебруар (улица 29. децембра), и 5. март (дионица од Градске кафане до хотела Плажа).

Како је нагласио потпредсједник Општине Милош Коњевић, иако је епидемиолошка ситуација локалну самоуправу и грађане ставила у незавидну позицију, Херцег Нови мора напредовати и наставити да у континуитету интензивно улаже у обнову путне инфраструктуре.

Подсјетићемо и да је поред бројних санација путева, у претходном периоду реконструисана Његошева улица, а на Топлој су изведени радови на асфалтирању улице на потезу од Центра за социјални рад до боћарског терена у близини Центра безбједности. Постављена је и нова заштитна ограда дужином асфалтиране дионице, изграђен је потпорни зид испред ОШ “Дашо Павичић” и уређена стаза која води од школе до семафора.

Такође, изграђен је и нови спортски терен који свакодневно користи велики број грађана, а адаптиран је и тротоар од “Новљанке”, тачније раскрснице Његошеве и Улице Мића Вавића, до паркинга насеља Топла 1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here