Ускоро округли сто Црногорске економске научне академије, позив младима за достављање предлога

Поводом организације округлог стола на тему „Развој предузетништва, малог и средњег бизниса у Херцег Новом“ који ће почетком фебруара бити одржан у организацији подружнице Црногорске економске научне академије (ЦЕНА), предсједник и један од оснивача ЦЕНЕ проф. др Анђелко Лојпур и предсједник подружнице ХН проф. др Никша Гргуревић позивају заинтересоване да доставе предлоге и сугестије који могу да допринесу развоју предузетништва, малог и средњег бизниса на територији Општине Херцег Нови.

Према ријечима Гргуревића развој предузетништва и малог и средњег бизниса је препознат као један од приоритета у свим стратешким документима на локалном нивоу.

Никша Гргуревић, ЦЕНА Херцег Нови

-Из тог разлога се наша организација опредјелила да то буде тема првог округлог стола који означава почетак активности ове подружнице у нашем граду. Покретање пословног инкубатора, израда стратегије развоја малог и средњег бизниса, отварање канцеларије за мала и средња предузећа, неке су од активности које су усвојене у акционом плану стратешког плана развоја општине Херцег Нови до 2027. године. Све закључке након завршетка округлог стола ћемо у форми иницијативе упутити органима локалне самоуправе и државним институцијама са циљем да се заустави одлив младих кадрова из нашег града и да се побољша општи привредни амбијент, казао је Гргуревић.

Он је позвао све наше суграђане, посебно младе који су на усавршавању и школовању на престижним универзитетима у иностранству, да пошаљу своје предлоге на ову тему, како би сви заједно допринијели да се убрзају и спроведу наведене  иницијативе.

Предсједник и један од оснивача ЦЕНЕ проф. др Анђелко Лојпур истиче да је цјелокупно друштвено економско стање у Црној Гори лоше.

Професор др Анђелко Лојпур

-Оно што додатно забрињава је што то стање није каткорочне природе и што  постоји реална опасност да се и даље продубљује и усложњава. Извор лоше ситуације која дуго траје не налази се ван Црне Горе. Извор свих наших недаћа је у погрешном економском развојном моделу, а забринутост је тиме већа, јер доносиоци кључних одлука не препознају суштину проблема, па су тиме и неспособни да државу изведу из ове ситуације. У том смислу нужно је зауставити процес запостављања и гурање у страну младих, што значи да су данас од пресудног значаја наука, образовање, здраво морално расположење и стваралачки потенцијал, поручио је Лојпур.

Предлоге и сугестије могуће је послати путем е-маил адресе cena.office.hn@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here