УРА ХН: Захваљујући УРИ држава показала да може бити јача од мафије

Из херцегновске УРЕ су се огласили саопштењем које преносимо у цјелости.

На састанку општинског одбора херцегновске УРЕ на којем су присуствовали предсједник партије Дритан Абазовић, потпредсједници Милош Конатар и Филип Аџић и политичка директорка УРЕ Ана Новаковић Ђуровић исказано је задовољство због амбијента у којем се Црна Гора данас налази, у највећем дијелу захваљујући политици УРЕ.

-У претходне три године испунили смо у највећој мјери мисију да темељне вриједности на којима почива УРА почне баштинити и читава Црна Гора. Захваљујући политици нашег покрета грађани су слободнији, на изборима нема више тензија, условљавања, уцјена и пријетњи, па изборни процеси у нашој држави сада стварно изгледају као празници демократије у некој од земаља Западне Европе. Такође, беспоштедна борба против организованог криминала и корупције, оличена у храбрости и спремности Дритана Абазовића и Филипа Аџића да се обрачунају са најопаснијим људима из криминалног миљеа Црне Горе дала је историјске резултате, због којих је држава показала да и те како може бити јача од мафије. Ту њихову храброст и борбу мора показати и нова Влада, а из свега што видимо скептичан сам да ће то тако и бити, истакао је на састанку ОО предсједник херцегновске УРЕ Никола Радман.

Он се захвалио свим члановима УРЕ што су у претходном времену заступали политику партије и учинили је тиме препознатљивом у Херцег Новом.

-Не сумњам да имамо снаге, капацитета и знања да истрајемо у нашој борби, уосталом, ништа друго и не доликује УРИ, и не сумњам да ћемо наставити да у великој мјери дајемо допринос да Црна Гора буде још болје мјесто за живот свих грађана, закључио је Радман.

Такође, чланови општинског одбора су се сагласили да је враћање трајектне линије Каменари-Лепетане у државно власништво нешто што остаје на понос иза Владе коју је предводио Дритан Абазовић, због чега се сада милионски профит слива у џепове грађанки и грађана, а не привилегованих кумова и пријатеља. Они су истакли и жал што 43. Влада није стигла да ријеши још једно крупно питање за државу, али прије свега за Херцег Нови, као што је Институт Симо Милошевић у Игалу и изразили забринутост за његову судбину.

Предсједник УРЕ Дритан Абазовић најавивши реформе у партији у сусрет новим изазовима, истакао је да је поносан на све чланове УРЕ, који су бескомпромисни борци и који својим трудом и залагање доприносе истинским промјенама у Црној Гори без обзира на све отежавајуће околности и нападе политичке конкуренције и њихових медија.

-Увјерен сам да ће грађанке и грађани тек схватити какве резултате је остварила 43. Влада и да УРА има још много тога да каже на политичкој сцени, а што ће се видјети већ у наредним мјесецима, поручио је Абазовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here