Управа за инспекцијске послове за непуних шест мјесеци обавила преко 22.000 надзора

Управа за инспекцијске послове је од почетка године године обавила 22.143 инспекцијска надзора, при чему је издат 5.941 прекршајни налог у износу од 2 307 840 еура што је скоро 5% више у односу на исти период прошле године.

Донијето је 576 рјешења о новчаном кажњавању и поднијето 37 кривичних пријава, што је више у односу на исти период прошле године.

-Тржишна инспекција биљежи добре резултате када је у питању заштита права интелектуалне својине. У оперативним активностима које су у претходном периоду спровођене у сарадњи са Управом полиције издато је 15 прекршајних налога у износу од 15.300 еура и одузето 123 комада робе. Овакви подаци добра су увертира у најзахтјевнији период године какав јесте љетња туристичка сезона у Црној Гори јер нас очекује велики прилив туриста и повећан обим пословања у свим привредним дјелатностима.

Оптимистични смо да ћемо и у другој половини године логистички, са постојећим кадровским капацитетима, уз професионалан и темељан приступ, успјети да одговоримо на све пословне изазове и наставимо са ефикасним пословањем о чему свједоче и горе наведени подаци за прву половину 2024. године, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here