Управа полиције: Возачи, успорите!

И поред појачаног присуства саобраћајне полиције на путним правцима, превентивних активности, акција, појачаних контрола учесника у саобраћају и бројних апела, на путевима у Црној Гори се у претходна два дана догодио већи број саобраћајних незгода, у којима су живот изгубиле нажалост, чак четири особе, саопштили су из управе полиције.

Управа полиције скреће пажњу, да у било којој другој држави на свијету па ни у Црној Гори, не постоји објективна ни реална могућност, да на свакој критичној или мање опасној дионици пута буде присутан полицијски службеник, како би возачи, због страха од евентуалне казне, успорили вожњу и прилагодили своје понашање у саобраћају.

Посебно забрињава велики број возача који су контролисани и затечени да управљају возилом под дејством алкохола. Због тога, још једном апелујемо на све возаче, да возилом управљају само на начин који је безбједан по њих, њихове сапутнике и остале учеснике у саобраћају.

Посебно апелују на родитеље, да категорији младих возача (возачи до 24 године), скрену пажњу на поштовање саобраћајних прописа и безбједно и сигурно управљање возилом.

Полицијски службеници ће и у наредном периоду у оквиру реалних могућности, настојати да својим активностима, допринесу смањењу броја саобраћајних незгода са најтежим посљедицама, али још једном апелујемо на све возаче, да својим одговорним понашањем и сами допринесу својој и укупној безбједности у саобраћају и смањењу броја незгода са најтежим посљедицама,пише у саопштењу Управе полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here