УПОЗОРЕЊЕ ВОДОВОДА: ЗАМУЋЕНА ВОДА У СИСТЕМУ, НЕ КОРИСТИТИ ЈЕ ЗА ПИЋЕ

Из предузећа Водовод и канализација ДОО обавјештавају грађане да је дошло до повећаног степена замућености воде у систему снабдијевања, која преко система Плат, са Билећког језера долази у Филтер станицу у Мојдежу.

Препорука је да се вода не користи за пиће док се стање не промијени и вода избистри.

Како су нам казали у Погону лабораторије Филтер станице Мојдеж, сви хемијски параментри квалитета воде су непромијењени и у дозвољеним границама, док је замућености изнад законског оквира од једног степена и износи 1,35 јединица мјере за мутноћу.

Лабораторија на ФС Мојдеж редовно прати стање анализирањем узорака воде, на улазу и излазу из Филтер станице и у контакту је са лабораторијом на Хидроелектранама у Требињу. Узроке мутноће би тек требало провјерити. Сутра ће екипе из Водовода обићи Билећко језеро и системе брана и турбина којима се вода дистрибуира хидротунелом до Плата и одатле цјевоводом кроз Конавле до Херцег Новог. Служба лабораторије ради 24 часа и редовно се обавља анализа свих параметара квалитета воде у базенима Филтер станице, одакле се пушта у градски систем водоснабдијевања.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here